UPDATE – programma
2 juli 2023 – UPDATE

Dit jaar zijn er drie categorieën waarin gereden gaat worden: Funrace (wedstrijd en funklasse samen), Tienerz race en de kids race. Afhankelijk van het aantal dag inschrijvingen in de verschillende categorieën kunnen wijzigingen plaatsvinden.

12:30   Parcours open  
13:00   Kids Race (5 t/m 9 jaar) - 15 min  
13:30   Kids race (10 t/m 11 jaar) - 20 min  
14:10   Prijsuitreiking Kids  
14:30   Manche 1 Funrace - 25 min  
15:15   Tienerz Race (12 t/m 15 jaar) - 25 min  
16:00   Manche 2 Funrace - 25 min  
16:45   Prijsuitreiking  

Streetrace Kids (ca. 15/20 min)

De Streetrace Kids is georganiseerd voor alle basisschoolkinderen uit de regio Vessem. Heb je een mountainbike/crossfiets en een fietshelm tot je beschikking, dan kun je je opgeven en deelnemen aan deze stoere en ruige MTB streetrace. Mocht je geen fietshelm of fiets hebben, geen zorgen, laat het ons weten. De races worden verreden in twee categorieën; 5 t/m 9 jaar en 10 t/m 11 jaar. Uiteraard krijgen de winnaars (jongens en meisjes) een mooie prijs mee naar huis. Leeftijd wordt gemeten op de dag van de race.

Streetrace Tienerz (ca. 25 min)

De Streetrace Tienerz is een nieuwe categorie dit jaar en is georganiseerd voor middelbare school leerlingen (leeftijd 12 t/m 15 jaar). Heb je een mountainbike/crossfiets en een fietshelm tot je beschikking, dan kun je je opgeven en deelnemen aan deze stoere en ruige MTB streetrace. Mocht je geen fietshelm hebben, geen zorgen, laat het ons weten. Uiteraard krijgen de winnaars (jongens en meisjes) een mooie prijs mee naar huis. Leeftijd wordt gemeten op de dag van de race.

Funrace (Funklasse+Wedstrijd) (tweemaal ca. 25 min)

In de Funrace rijden Wedstrijd- en Funklasse samen, iedereen rijdt 2 manches van 25 minuten. De winnaar is degene die over 2 races gemiddeld de beste klassering heeft, bij gelijke stand telt het onderlinge resultaat van de 2e race. Voor de dames wordt een apart klassement opgemaakt.

 

De Funklasse is georganiseerd voor alle dames en heren die een mountainbike tot hun beschikking hebben en regelmatig op recreatieve basis door weer en wind de bossen trotseren. De Wedstijdklasse is georganiseerd voor alle dames en heren die al eerder aan wielerwedstrijden hebben deelgenomen en zichzelf graag sportief willen meten met collega hardrijders.

 

De inschrijfkosten bedragen 7 euro (na-inschrijving, vanaf 28-6: 10 euro).

De NWB (Nederlandse Wieler Bond) zal aanwezig zijn en de wedstrijden begeleiden met de tijdswaarnemingen. Uiteraard is voor alle categorieën een fietshelm verplicht. Durf jij het parcours vol hindernissen te trotseren, heb je zin in een sportieve uitdaging en ben je enthousiast, schrijf je dan vanaf nu in.