programma
2 juli 2023

Dit jaar zijn er vier categorieën waarin gereden gaat worden: wedstrijd, funklasse (met daarin het Vessem’s klassement), junioren race en de kids race. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen in de verschillende categorieën kunnen wijzigingen plaatsvinden. Het definitieve programma zal hier vanaf eind juni te vinden zijn.

12:30   Kids Race (5 t/m 9 jaar)  
13:00   Kids race (10 t/m 12 jaar)  
13:30   Prijsuitreiking Kids  
14:00   Funklasse & Wedstrijd (Manche 1)  
14:45   Funklasse & Wedstrijd (Manche 2)  
15:30   Tienerz Race (13 t/m 16 jaar)  
16:15   Funklasse Finale  
17:00   Wedstrijdklasse Finale  
17:45   Prijsuitreiking  

Streetrace Kids (ca. 15 min)

De Streetrace Kids is georganiseerd voor alle basisschoolkinderen uit de regio Vessem. Heb je een mountainbike/crossfiets en een fietshelm tot je beschikking, dan kun je je opgeven en deelnemen aan deze stoere en ruige MTB streetrace. Mocht je geen fietshelm of fiets hebben, geen zorgen, laat het ons weten. De races worden verreden in twee categorieën; 5 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. Uiteraard krijgen de winnaars (jongens en meisjes) een mooie prijs mee naar huis. Leeftijd wordt gemeten op de dag van de race.

Streetrace Tienerz (ca. 20 min)

De Streetrace Tienerz is een nieuwe categorie dit jaar en is georganiseerd voor middelbare school leerlingen (leeftijd 13 t/m 16 jaar). Heb je een mountainbike/crossfiets en een fietshelm tot je beschikking, dan kun je je opgeven en deelnemen aan deze stoere en ruige MTB streetrace. Mocht je geen fietshelm hebben, geen zorgen, laat het ons weten. Uiteraard krijgen de winnaars (jongens en meisjes) een mooie prijs mee naar huis. Leeftijd wordt gemeten op de dag van de race.

Streetrace Funklasse (ca. 25 min)

De Funklasse is georganiseerd voor alle dames en heren die een mountainbike tot hun beschikking hebben en regelmatig op recreatieve basis door weer en wind de bossen trotseren. Wil je eens een keer wat anders dan de bekende bospaden, dan is de MTB streetrace een spectaculaire afwisseling. En uiteraard staat er voor de winnaars (man/vrouw) een mooie prijs klaar. Binnen de Funklasse zal ook het Vessem’s klassement worden verreden. De inschrijfkosten bedragen 7 euro.

Streetrace Wedstrijd (ca. 25 min)

De Wedstijdklasse is georganiseerd voor alle dames en heren die al eerder aan wielerwedstrijden hebben deelgenomen en zichzelf graag sportief willen meten met collega hardrijders.  Wil je eens een keer wat anders dan de bekende bospaden, de lange marathon of de rondjes rond de kerk, dan is de MTB streetrace een spectaculaire afwisseling. En uiteraard staat er voor de winnaars (man/vrouw) een mooie prijs klaar. De inschrijfkosten bedragen 7 euro.

De NWB (Nederlandse Wieler Bond) zal aanwezig zijn en de wedstrijden begeleiden met de tijdswaarnemingen. Uiteraard is voor alle categorieën een fietshelm verplicht. Durf jij het parcours vol hindernissen te trotseren, heb je zin in een sportieve uitdaging en ben je enthousiast, schrijf je dan vanaf nu in.