MTB STREETRACE VESSEM 2024

Inschrijving geopend!

De inschrijving voor de 3e MTB Streetrace Vessem is geopend! Het (voorlopig) programma vind je hier: Programma.

 

Een MTB fly-over, benieuwd? Wij ook, maar de plaatjes beloven veel goeds!

 

En uiteraard willen we jullie vragen om dit bericht met zoveel mogelijk fietsers te delen. Tot de 15e.

Uitslag

Deelnemers bedankt!

Supporters bedankt!

Vrijwilligers bedankt!

Sponsoren bedankt!

 

Het was een mooie racedag. Wij hebben er van genoten en wij denken jullie ook. Uitslagen en foto’s staan online. Op de site van de NWB staat een mooi verslag van de race.

 

Tot 2024.

Podiumfoto’s

Wat is een MTB Streetrace?

Wat houdt een MTB Streetrace precies in? Bij een Streetrace wordt een kort parcours afgelegd op mountainbikes. Het parcours gaat over verharde en onverharde stukken met daarin een aantal hindernissen. Hierdoor biedt de Streetrace over het gehele parcours uitdaging voor de deelnemers en is het heel aantrekkelijk voor het publiek. Iedereen die weleens op een mountainbike zit kan deelnemen.

Hoe een leuk idee een prachtig evenement werd!

Tussen alle regenachtige dagen door, was één zonnige en droge dag. En laat dat nu juist op de zondag zijn dat wij de eerste MTB Streetrace van Vessem organiseren. Als dat geen goed teken is, dan weten wij het ook niet meer.

 

Want wat als een leuk idee begon, werd een prachtig evenement. We wilden iets nieuws doen voor ons Durpke en ook zeker de jeugd laten proeven aan het sportieve fietsen. Nou, dat is gelukt. We danken naast alle deelnemers, ook alle sponsoren, de NWB en alle vrijwilligers. Zonder hun was het niet zo’n geweldig geslaagd evenement geworden!

De eerste MTB Streetrace is dan toch een feit!

Na jaren van onzekerheid omtrent de covid-19 perikelen, kunnen we nu met trots laten weten dat de MTB Streetrace Vessem 2022 op zondag 25 september voor de eerste keer zal gaan plaatsvinden.

 

Wat houdt een MTB Streetrace dan precies in? Bij een Streetrace wordt een relatief kort parcours afgelegd op mountainbikes. Het parcours gaat over verharde en onverharde wegen met daarin een aantal hindernissen opgenomen. Hierdoor biedt de Streetrace over het gehele parcours uitdaging voor de deelnemers en is het heel aantrekkelijk voor het publiek. Iedereen die weleens op een mountainbike zit en het leuk vindt om ook eens mee te doen aan zoiets spectaculairs, kan deelnemen.

Wheels of steel – kombocht – zweten – chicanes – snelheid – table trailer – uithoudingsvermogen – wave section – behendigheid

Programma 15 september 2024 – voorlopig

12:30   Parcours open  
13:00   Kids Race (5 t/m 9 jaar) - 15 min  
13:30   Kids race (10 t/m 11 jaar) - 20 min  
14:10   Prijsuitreiking Kids  
14:30   Manche 1 Funrace - 25 min  
15:15   Tienerz Race (12 t/m 15 jaar) - 25 min  
16:00   Manche 2 Funrace - 25 min  
16:45   Prijsuitreiking